" "
Ladugården blev träningshall för hundar

Ladugården blev träningshall för hundar

Gårdens anrika ladugård stod öde efter att mjölkproduktionen lades ner. Då fick familjens dotter, Johanna Claesson, en idé. Varför inte driva ett leaderprojekt och bygga om de tomma lokalerna till ett träningscenter för hundar?

På riksväg 26 mellan Smålandsstenar och Gislaved kan man se skylten som signalerar att det är dags att svänga av till Västbo Hundhall. En stor och gammal lindallé omfamnar den kringliga vägen som leder till gården som bär namnet Isaberga, som ligger idylliskt på en grön kulle. När man väl är framme möts man av en anrik ladugård från 1885 och där inhyses hallen för hundträning.

Vid den stora parkeringen invid ladugården kan man stöta på entusiastiska Johanna Claesson och hennes hund, Floyd som är en busig och glad tvåårig jaktlabrador. Det är Johanna som driver hallen för hundträning och hon kunde starta upp sitt projekt med hjälp av så kallat Ledd Utveckling – Leader, landsbygdsutveckling genom EU-stöd.

– EU-stödet är ett engångsbelopp som betalas ut när man genomfört projektet och har fått godkänt. Vi slutredovisade strax efter att vi haft vår invigning och stödet gjorde att vi kunde genomföra en del av investeringarna för att starta projektet, berättar Johanna.

Läs hela artikeln om Johanna och träningshallen här: https://www.vn.se/article/ladugarden-blev-traningshall-for-hundar/

 

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

    Nyhetsbrevet utkommer 2-6 ggr/år